+31 320 236155 info@ECM-Services.nl

White paper “Scan snelheid”

 

Groot formaat scansnelheid is een gebied dat is vaak verkeerd door fabrikanten wordt geïnterpreteerd en bijna altijd verwarrend voor klanten is.

Veel leveranciers van grootformaat scanners gebruiken theoretische productiviteit hypes over de snelheid en prestaties van hun producten, in de hoop dat hun scanner niet slecht presteren in vergelijking met de concurrenten. Moe wordend van het lezen van uitspraken zoals `snelste scanner op de markt op 6 inch-2” terwijl andere scanners op meer dan 12 inch/2 scannen?

Wij ook!

Dat is waarom Image Access de productiviteit Calculator heeft ontwikkeld, een hulpmiddel dat is ontworpen om u de grootformaat scanner te bieden met volledig configureerbare scenario’s. Deze geeft u een vergelijking van de productiviteit op basis van uw gestelde eisen – niet een  hypothetische statistiek zoals “batch scanning voor een uur”.

Val niet voor de ongegronde beweringen van scanner fabrikanten. Zet uw eigen wedstrijd op tussen twee scanners en zie zelf welke u de hoogste productiviteit biedt.

Zet uitspraken als “…. Het professionele model is de snelste grootformaat scanner die er op de markt is. Punt”  op de proef.

De productiviteit Calculator houdt rekening met reële productiefactoren bij het vergelijken van de scanners. Om dit te doen, moesten wij de nominale scan snelheden verzamelen van elk van de concurrerende scanners van de fabrikant productliteratuur. Enkele van de resultaten van deze taken worden weergegeven in de staafdiagram hieronder (Image Acces scanner worden afgebeeld door blauwe staven)..

 

Maar, de gewaardeerde scan snelheden zijn slechts een deel van de vergelijkingen. Voeg daar ophaal tijd aan toe van het brondocument, in de scanner doorvoeren, wachten op de scan en eventuele verwerkingspauze neem tenslotte het document uit de uitvoerlade of voer een nieuw document door voor de volgende scan. De Calculator staat de gebruiker toe om het formaat van het bron document te vergelijken vanuit de ene scanner naar de ander- zelfs als u twee verschillende groottes wilt vergelijken. Op de onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van een rating van de productiviteit met de Calculator.

 

Niet alleen hardwarefabrikanten maken ronduit valse verklaringen over hun snelheid en productiviteit, zij halen ook vaak trucjes uit om potentiële gebruikers te misleiden.

Hier zijn enkele truckjes die wij gevonden hebben:

  • Conceptmodus, Turbomodus en andere modus worden gebruikt om snelheden mee op te geven.  Het scannen met 400dpi turbomodus betekent eigenlijk dat u scant op 200* 400dpi  en dus de 200dpi toerental kunt bereiken. Omdat het woord “turbo” wordt gebruikt laat het de klant geloven dat dit iets goeds is, geavanceerd en zeer snel, maar in werkelijkheid vormt het geen 400dpi.
  • Scansnelheid wordt begroot op 2 IP-adressen op een WideTek 36 grootformaat scanner, maar de kleine lettertjes zeggen: “Snelheid neemt af als documenten breder zijn dan 24”.
  • Scansnelheid is bepaald op 200dpi of 300dpi de snelheid is niet ingesteld op 600dpi. In veel gevallen is de werkelijke snelheid 600dpi dit is meer dan 4x langzamer dan 300dpi de fabrikanten zijn bang om zelfs maar deze kleine getallen te vermelden.
  • Scanners kunnen draaien op bepaalde snelheid voor een paarcentimeter en stoppen dan. Na enige tijd wordt het interne geheugen gewist draaien een stukje terug en beginnen opnieuw. Dit resulteert in een veel langzamere scansnelheid om de image te voltooien.

Voor de aanschaf van een WideTek scanner moet je het niet laten afhangen van de reclame hypes. Ga ook niet automatisch voor de “grote naam” of de grote vordering. Gebruik een intelligente tool zoals de productiviteit Calculator om een vergelijk te maken van de verschillende modellen die er op de markt zijn.

Voor meer informatie over de verschillende Image Access scanner klik hier www.imageaccess.de