+31 320 236155 info@ECM-Services.nl

ECM-Services introduceert ScanRobot 2.0 MDS

Met de beschikbaarheid van de ScanRobot 2.0 MDS van het Oosterijkse Treventus Mechatronics heeft ECM-Services, specialist in capturing en scanning solutions, een sterke troef in handen. Met deze robot staan alle opties in scanning ter beschikking: van heel precies en rustig scannen tot scannen op volle productiecapaciteit. Vooral voor de groeiende markt die gebonden uitgaven wil digitaliseren is dit “werkpaardje”een absolute aanwinst.

“Er is een groeiende behoefte aan het digitaliseren van gebonden uitgaven”, ziet Johan de Lange, directeur van ECM-Services uit Lelystad. “Het probleem met die gebonden uitgaven is echter altijd de kwaliteit versus de snelheid en de hanteerbaarheid van zowel de uitgaven als de scanners die het digitaliseren. Met deze scanner kunnen wij onze klanten echt “top of the bill” in scanmogelijkheden aanbieden”.

De ScanRobot 2.0 MDS (Mass Digitization System) voorziet in een automatische, semiautomatische en volledig handmatige mode, zodat de gebruiker bij elke digitaliseringopdracht voor de optimale handeling- en verwerkingssnelheid kan kiezen. De gepatenteerde prismatechnologie zorgt voor optimale kwaliteit van de scans; de geïntegreerde workflow module in de scansoftware zorgt voor maximale doorstroming en efficiënte afhandeling van de gescande documenten en/of pagina’s.

“Bij het scannen van dikkere, gebonden uitgaven vervormen images vaak door de bolstaande pagina’s in het hart van het boekwerk”, aldus De Lange. “Bij deze scanner ontstaat geen enkele vervorming, juist door die speciale prismatechnologie. Ook de resolutie van de images is altijd constant en van de gewenste kwaliteit, ongeacht de papierkwaliteit, ongeacht de papierkwaliteit of de dikte van het boek. Er zijn geen glasplaten of handen van de operator nodig die de pagina´s strak houden om ze goed te kunnen scannen. Deze scanner is in staat om in een hoek van 60 graden de pagina´s van binnenuit te scannen. Daardoor is er ook minimale kans op beschadigingen aan het boekwerk. Deze scanner behoort daardoor tot de top in dit segment”.

De ScanFlow workflow software zorgt voor adequate afhandeling van de gescande images. Dat kan variëren van de juiste doorstroming naar de aangewezen werkplek tot een snelle optimalisering en verwerking van de images in de achtergrond. Daarvoor is een brede functionaliteit ter beschikking om de images te optimaliseren. De makkelijk te gebruiken ScanGate software, de capturing, image bewerking- en jobmanagement software, zorgt voor een goede administratie van de scanjobs, met het juiste beheer van de images en de (scan)instellingen voor de uiteenlopende jobs.

“Scansnelheden variëren van 2500 pph (volledig automatisch) tot 1000 pph (semiautomatisch) en in de handmatige stand, met single scan, is het nog mogelijk zo’n 350 pph te halen”, aldus De Lange enthousiast. “Een echt werkpaard voor deze specifieke markt!”